Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: #validate στην noreqnewpass_form_alter() (γραμμή 66 του /opt/websites/dflti_www/sites/all/modules/noreqnewpass/noreqnewpass.module).
  • Warning: array_search() expects parameter 2 to be array, null given στην noreqnewpass_form_alter() (γραμμή 66 του /opt/websites/dflti_www/sites/all/modules/noreqnewpass/noreqnewpass.module).

Ημερίδα Ορολογίας (Διοργανωτές: ΕΛΕΤΟ, ΕΛΟΤ/ΤΕ21, ΕΔΟ): την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Διάστημα ισχύος: 
05/10/2018
Θέμα: 

Προς:

Ιόνιο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας

·························

Τι είναι ορολογία (οι όροι) και τι Ορολογία (η επιστήμη); Γιατί χρειαζόμαστε τους όρους; Υπάρχει λόγος για ελληνική ορολογία (ελληνικούς όρους); Έχει η Ορολογία αρχές και κανόνες; Πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσουμε ελληνική ορολογία; Ποια η σχέση της Ορολογίας με τη γλώσσα και τα γλωσσικά ζητήματα; Ποια η σχέση της με τη μετάφραση; Ποιοι ασχολούνται με την Ορολογία; Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας;

Ελάτε να συζητήσουμε για την Ορολογία και την ορολογία· για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν· να διερευνήσουμε μαζί και να συμφωνήσουμε τρόπους συνεργασίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ), η Τεχνική Επιτροπή ΕΛΟΤ/ΤΕ 21 «Ορολογία – Γλωσσικοί πόροι» και το Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας (ΕΔΟ)  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα

«Ορολογία και ορολογικοί πόροι – Οι απαιτήσεις για σύγχρονη ελληνική επιστημονική ορολογία και η ανάγκη ενεργοποίησης των ειδικών».

Σκοπός της ημερίδας είναι  η παρουσίαση των γενικών ζητημάτων γύρω από την Ορολογία όπως αντιμετωπίζονται από τους παραπάνω φορείς-διοργανωτές σήμερα και, κυρίως, η συζήτηση γύρω από τα προβλήματα και τις ανάγκες σε ειδική επιστημονική ορολογία, καθώς και προτάσεις για συνεργασία και συντονισμό των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και για την αξιοποίηση των όρων που έχουν παραχθεί, και παράγονται, στο πλαίσιο της ελληνικής τυποποίησης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 στη Συνεδριακή αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα) στις ώρες 8.00–14.30. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στην ημερίδα μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018,

–    είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα: https://goo.gl/forms/AJaqMWkZ21ns2EG73.

–    είτε απαντώντας στο παρόν ηλ-μήνυμα δίνοντας τα ακόλουθα στοιχεία (όσα έχουν αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά):

Ονοματεπώνυμο*:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο*:

Ταχυδρομική διεύθυνση:

Τηλέφωνο:

Ειδικότητα*:

Εκπροσωπούμενος φορέας*:

 

Οι διοργανωτές

ΕΛΕΤΟ–ΕΛΟΤ/ΤΕ21–ΕΔΟ
(Πληροφορίες: τηλ. 6974321009)

Συνημμένα αρχεία: 

Πρόσφατες ανακοινώσεις